Vandrehytta Hovinkoia

DNT og Norsk Folkemuseum arrangerte morsomme aktiviteter for barna da DNT-hytta Hovinkoia åpnet 17. februar.
DNT og Norsk Folkemuseum arrangerte morsomme aktiviteter for barna da DNT-hytta Hovinkoia åpnet 17. februar. Foto: Norsk Folkemuseum

Nå kan hele verden få vite hvordan det er å gå på tur og bo i DNT-hytter: Lørdag 17. februar åpnet Norsk Folkemuseum DNT-hytta Hovinkoia.

- Hovinkoia skal brukes til å fortelle hvor sentralt turglede er i den norske folkesjela. Det å gå på tur, og å være i naturen, er en så viktig del av nordmenns identitet at Norsk Folkemuseum mener fenomenet fortjener en plass på Friluftsmuseet, sier Jon Ilseng, kommunikasjonsrådgiver hos Norsk Folkemuseum.

Fra Ringerike via Slottsparken til Bygdøy

Norsk Folkemuseum besøkes av over 300 000 gjester fra minst 1000 nasjonaliteter hvert år, og fenomenet hyttetur vil nå bli del av den permanente utstillingen rettet mot reisende fra hele verden. Hovinkoia ble reist på Ringerike i 1937. I 2016 ble hytta tatt ned og bygget opp i Slottsparken i Oslo, i anledning Kongeparets 25 årsjubileum som regentpar. Nå er koia plassert på Norsk Folkemuseum på Bygdøy, som en del av 150-årsjubileet til DNT.

Norsk kulturarv

- Vi synes det er flott at museumsgjestene kan komme og se denne klassiske DNT-hytta og bli kjent med norsk kulturarv. Vi håper mange har lyst til å ta turen til Bygdøy, sier Henning Hoff Wikborg, daglig leder i DNT Oslo og Omegn.