Heder og ære på Høstmøtet

Jan Ellingsen, Kristine Stordal, Ragnhild Gjevre og Mehdi Maghsoudi ble tildelt «Årets Ildsjel».
Jan Ellingsen, Kristine Stordal, Ragnhild Gjevre og Mehdi Maghsoudi ble tildelt «Årets Ildsjel». Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Gamle Logen var så godt som fylt til randen da DeLillos gikk på scenen 18.30. Etter de fulgte høydepunktene som perler på en snor.

Styreleder Siri Hatlen presenterte en oppsummering av et svært innholdsrikt jubileumsår, hvor mikrokraftverket på Iungsdalshytta og jubileumsfeiringen i Spikersuppa var blant de som ble trukket fram. Som seg hør og bør på et Høtsmøte ble det også utdelt priser for lang og tro tjeneste.

Fortjenesteknappen ble tildelt Beate Øygarden og Svein Aaseng som har arbeidet som bestyrere i DNT i 25 år og i dag driver Bjørnhollia. Hatlen trakk fram at turfolk og andre gjester alltid mottas med stor varme og gjestfrihet og at maten er av det beste vi kan by på i hele DNT.

Hedersknappen ble tildelt Einar Skage Andersen som er en kunnskapsrik og glødende engasjert leder for Bærum Turlag.  Birger Baisgård ble også tildelt hedersknappen for å være en sterk pådriver og tilrettelegger for dugnadsmiljøet i DNT. Deretter ble Knut Støren utnevnt til æresmedlem, som bare en av fire. Hatlen påpekte at dette er en mann som over flere tiår har brukt det meste av sin fritid og engasjement til beste for foreningen.

Nytt av året var «Årets Ildsjel», som tildeles personer med et stort hjerte for DNT Oslo og Omegn og har gjort en ekstra stor innsats i året som har gått. Blant mange flotte og verdige kandidater ble Mehdi Maghsoudi, Jan Ellingsen, Kristine Stordal og Ragnhild Gjevre tildelt «Årets Ildsjel».

Kvelden ble avsluttet med selve rosinen i pølsa. Lars Monsen og Thomas Hellum fra NRK tok med de frammøtte på et dypdykk inn i Monsen: minutt for minutt-produksjonen.